НАЙ-МАЛКИТЕ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА СЕ ЗАПОЗНАВАТ С РЕЦИКЛИРАНЕТО

14.12.2018

                                          

В началото на месец декември, със съдействието на инж. Тошко Петков - кмет на община Добричка, стартира информационна кампания за разделно събиране на отпадъци в детските градини и училищата на територията на общината.

В организацията на кампанията са ангажирани доброволци на  сдружение „Черноморски център за развитие”, „Зеленият пламък“ и Теодора Василева - еколог на общината.

 

Целта на кампанията е най-малките жители на общината да бъдат запознати с рециклирането като необходим процес за опазване на околната среда и чистотата на мястото, където живеем ние и нашите семейства.

Деца и ученици от с. Царевец, с. Бранище, с. Дончево и с. Победа се запознават с процесите на разделяне на отпадъците, тяхното превръщане в безценна суровина за производство на нови книги, играчки, бутилки и други необходими за ежедневието предмети. Информационната кампания е под формата на открити уроци с кратки презентации, много интерактивни игри и работилници за коледни играчки от рециклирани материали.

Импровизирани интервюта с учениците от училищата в с. Дончево и с. Победа дават отговор на най-важния въпрос на кампанията „Имаме ли шанс за по- добро и по-чисто бъдеще на Добруджа?” .

Кампанията включва и конкурс за детска рисунка „Моето чисто училище”, чийто резултат ще бъде обявен на 17 декември. Всички рисунки на участниците в конкурса ще бъдат изложени в Регионална библиотека „Дора Габе”. Изложбата ще бъде открита на 18 декември от 16.00 ч., като победителите в конкурса ще бъдат поканени официално да получат техните награди.


Прикачени файловеНамаляване на административната и регулатоната тежест
Към началото на страницата