104-ата годишнина от Добричката епопея ще отбележи Община Добричка

03.09.2020

Паметните събития на септемврийските дни на 1916 година ще бъдат във фокуса на честването, което Община Добричка традиционно организира на 7 септември. На Мемориала в памет на загиналите от VI пехотна Бдинска дивизия за освобождението на Добруджа край село Козлодуйци ще се съберат кметове и кметски наместници, общински съветници, общественици и всички, за които тази дата е знакова.

 „Добричката епопея е сред събитията, значими не само за живеещите в нашата община, но и за всички, съхранили потребността си за национална принадлежност. И ще се радвам, ако това честване бъде споделено и се превърне в празник на българския дух“, заяви кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

На събитието, посветено на 104-ата годишнина от Добричката епопея, ще бъде отбелязан още един юбилей – 140 години от създаването на Военните окръжия в България. Приветствие ще отправи началникът на Военното окръжие в Добрич капитан II ранг Бисер Бонев. Ще бъдат връчени и юбилейни грамоти на личности, допринесли за престижа на Българската армия и на Военните окръжия в страната. Сред тях са ветерани от войните и бивши началници на Военно окръжие - Добрич.

Началният час на събитието е 11.00.

предишна
 • Стожер
  16° C
  предимно ясно
 • Победа
  16° C
  предимно ясно
 • Карапелит
  15° C
  разкъсана облачност
 • Овчарово
  16° C
  предимно ясно
 • Ведрина
  16° C
  предимно ясно
следваща
#
#
Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г.за ГРАЖДАНИ

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за НПО

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за ФИРМИ

Нагоре