Ремонтират читалището в Одърци с проект по „Красива България“

10.02.2021

 Проектното предложение на Община Добричка за втория етап на строително-монтажните работи на обект „Основен ремонт на общинска сграда с предназначение – кметство и читалище в село Одърци“ по мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места“ е одобрено от Управителния съвет на Проект "Красива България" с решение от 5 февруари. Финансовата рамка на проекта е в размер на 150 635 лв., от които 75 317 лв. се предоставят от Министерството на труда и социалната политика, а 75 318 лв. са съфинансиране от бюджета на Община Добричка. Сградата на читалището в село Одърци, с два надземни и един полуподземен етаж, е построена преди повече от 60 години. Застроената площ е 281 кв.м. На първия етаж е разположена зала със сцена с площ 154 кв.м. Сградата е водоснабдена, но в нея няма санитарен възел. Електрическата инсталация е амортизирана.

Одобреното на 5 февруари 2021 г. проектно предложение предвижда основен ремонт на сградата – подмяна на компрометирани конструктивни елементи, цялостно реновиране на електрическата инсталация, изграждане на вътрешни санитарни възли, изпълнение на мерки за енергийна ефективност.

Предстои избор на изпълнител. Дейностите трябва да стартират най-късно до средата на 2021 година.

Първият етап от ремонта на обекта, който приключи през2020 г., бе реализиран изцяло съссредства на Община Добричка. За ремонтните дейности в Одърци бяха осигурени 76 238 лв.

Проект „Красива България“ е част от програмата на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната, за обновяване и подобряване на обществената среда в населените места и на социалната инфраструктура в Република България.

предишна
 • Стожер
  10° C
  предимно облачно
 • Победа
  10° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  9° C
  лека мъгла
 • Овчарово
  10° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  10° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г.за ГРАЖДАНИ

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за НПО

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за ФИРМИ

Нагоре