115 първокласници посрещат училищата в община Добричка

14.09.2020

1061 са учениците, които трябва да влязат в класните стаи в учебните заведения в община Добричка на 15 септември. На територията на общината функционират едно средно училище,  две обединени училища и десет основни училища. И всички те са готови за първия звънец на учебната 2020/2021 година.

Утре в 9.00 часа кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще открие новата учебна година в Основно училище „Васил Левски“ в село Хитово и в Средно училище „Никола Вапцаров“ в село Карапелит – в 9.30 часа. В останалите учебни заведения в откриването на новата учебна година ще се включат заместник-кметовете Румяна Иванова, Атанас Дучев и Иван Пейчев и представители на общинската администрация. За всички първокласници са подготвени подаръчни комплекти - учебни помагала и пособия, от кмета Соня Георгиева.

Условията в учебните заведения са обезпечени за безпроблемно протичане на учебния процес. Във всичките 13 училища се осъществява целодневна организация на учебния ден от правоспособни учители с необходимата професионална квалификация и педагогически опит. Обзаведени са стаи за занимания по интереси и компютърни кабинети. Осигурени са обедно хранене и специализиран превоз за пътуващите ученици.  Учебната година започва и за 542 деца от 2 до 6-годишна възраст, посещаващи 30 детски градини.

 163 344 лв. са предоставени от Община Добричка за  текущи и основни ремонти в училищата и детските градини. Извършени са частични ремонти на покривни конструкции, физкултурни салони, учебни работилници, санитарни възли. Подменена е дървената дограма с PVC в класни стаи и коридори, поставен е ламинат. За всички училища са издадени становища от РЗИ - Добрич, за готовност за началото на новата учебна година. Осигурени са необходимите препарати за хигиенизиране на  помещенията в образователните институции. Вече са доставени и необходимите количества течно и твърдо гориво за есенно-зимния отоплителен сезон. Специализираният превоз на пътуващите ученици от общината ще се изпълнява от „Пътнически превози“ ЕООД, град Добрич.

предишна
 • Стожер
  14° C
  предимно облачно
 • Победа
  14° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  14° C
  облачно
 • Овчарово
  14° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  14° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г.за ГРАЖДАНИ

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за НПО

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за ФИРМИ

Нагоре