Фолклорният събор “Песни и танци от слънчева Добруджа” събира изпълнители край Дебрене на 26 юни

10.05.2021

52-ото издание на фолклорния събор “Песни и танци от слънчева Добруджа” – Дебрене 2021г. подготвя Община Добричка. Началото му ще бъде дадено в 9.30 часа на 26 юни в местността „Славната канара” край село Дебрене. Фолклорният събор „Песни и танци от слънчева Добруджа” за поредна година е включен в Националния културен календар на България. По традиция празникът на Община Добричка и фолклорният събор „Песни и танци от слънчева Добруджа” се провеждат в края на юни. Проявата с десетилетна история е ежегоден форум на уникалните, неизчерпаеми в многообразието си фолклорни традиции.

Възможност за участие в събора и тази година ще имат певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи, певчески и танцови състави, групи за народни обичаи, оркестри и ансамбли, които изпълняват автентичен и обработен фолклор. Допускат се и чуждестранни състави, изпълняващи автентичен и обработен български фолклор.

Конкурсът „Най-красива народна носия“ ще бъде един от акцентите на фестивала. Предвижда се представяне на народни носии от съответната фолклорна област, от която са участниците, дефиле на участниците и подробно описание на носията. Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят прикрепено към заявката за участие подробно описание на носиите, които ще представят /женска, мъжка или и двете/.

Заявките за участие във фолклорния събор на Община Добричка се приемат в срок до 31.05.2021 г. на адрес, факс или e-mail.

9300‚ гр. Добрич, ул. „Независимост” № 20,

Община Добричка,  Отдел  „Хуманитарни дейности”

Факс : 058 / 600 180

E-mail: obshtina@dobrichka.bg

                              

 Заявки за участие в събора могат да бъдат подадени и онлайн в секция  „Култура”, подсекция фолклорен фестивал „Песни и танци от слънчева Добруджа” директно на сайта на Община Добричка на електронен адрес http://www.dobrichka.bg/.

предишна
 • Стожер
  13° C
  ясно небе
 • Победа
  13° C
  ясно небе
 • Карапелит
  13° C
  ясно небе
 • Овчарово
  13° C
  ясно небе
 • Ведрина
  13° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре