С фолклорни регионални прегледи „Добруджа - обич моя“ Община Добричка се готви за събора край Дебрене

27.05.2021

Начало на честванията за традиционния си празник и за Фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа"Дебрене 2021г. дава Община Добричка с регионалните прегледи на художествената самодейност под надслов „Добруджа - обич моя“. Те ще се проведат в четири села на територията на общината – Царевец, Плачидол, Черна и Ловчанци, в съботните дни, предшестващи събора край Дебрене на 26 юни.  

Първият фолклорен регионален преглед на художествената самодейност „Добруджа - обич моя“ ще започне в 10.00 часа на 29 май в село Царевец. Вторият форум ще събере изпълнители в село Плачидол на 5 юни.  Третият фолклорен регионален преглед на художествената самодейност ще бъде в село Черна на 12 юни, а четвъртият – в село Ловчанци на 19 юни, отново с начален час 10.00.     

Регионалните прегледи на художествената самодейност са своеобразни фолклорни празници, които дават възможност на живеещите в селата да бъдат първите зрители на самородните таланти, които ще представят община Добричка на събора "Песни и танци от слънчева Добруджа" край Дебрене.

 

предишна
 • Стожер
  16° C
  облачно
 • Победа
  16° C
  облачно
 • Карапелит
  16° C
  облачно
 • Овчарово
  16° C
  облачно
 • Ведрина
  16° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре