Със събори в пет села започва месец юни в община Добричка

01.06.2022

2 и 3 юни са се утвърдили като празнични за жителите на пет от селата в община Добричка. На 2 юни празнуват в Стожер, Свобода, Полк. Свещарово и Лясково, а на 3 юни – в село Полк. Иваново.

Началото на съборите през месец юни ще бъде дадено с празничния концерт в село Свобода, който по традиция ще започне в 19.00 часа на 1юни. В него ще се включат самодейци от читалище „Пробуда“ в село Победа и оркестър „Олимп“. За най-малките жители на село Свобода, които ще празнуват и Международния ден на детето, са предвидени изненади и почерпка. Поканен е и аниматор, който ще ги включи в празничната програма.

 Денят на Стожер, ще бъде отбелязан с тържествен концерт на 2 юни, който ще започне в 12.00 часа в парка на селото. В него ще се включат музикантите и танцьорите от Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Предвидено е участие и на децата от ОУ“Христо Ботев“ и от детска градина “Здравец“.

Своите пожелания за здраве и благополучие отправя към живеещите в селата Стожер, Свобода, Полк.Свещарово, Лясково и Полк. Иваново кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

предишна
  • Стожер
    17° C
    ясно небе
  • Победа
    17° C
    ясно небе
  • Карапелит
    18° C
    ясно небе
  • Овчарово
    17° C
    ясно небе
  • Ведрина
    17° C
    ясно небе
следваща
#
#
Нагоре