С кметове и кметски наместници от община Добричка се срещна директорът на Държавно горско стопанство – Добрич

13.09.2022

Осигуряването на дърва за огрев за живеещите в населените места в община Добричка бе дискутирано днес на среща с кметовете и кметските наместници. На срещата, инициирана от кмета на Община Добричка Соня Георгиева, присъстваха инж. Цанко Николов – директор на Държавно горско стопанство – Добрич, и инж. Ивайло Тодоров – експерт от Североизточно държавно предприятие.

Състоянието на общинските гори в земеделските земи по землища, разпределението на общинските гори по дървесни видове, планираното ползване на дървесина в ДГС – Добрич, за 2022 г. бяха сред акцентите в презентацията на инж. Николов.

Представена бе и конкретна информация за планираните количества дървесина за местното население за 2022 г., както и анализи за продажбите за 2020 г., 2021 г. и 2022 г.

„Намеренията ни са да не се променя цената на дървесината до края на 2022 г.“, заяви инж. Николов.

Сред поставените от кметовете проблеми бяха определянето на конкретни срокове за доставката на заявените количества дървесина по села, редуцирането на случаите с презапасяването с дърва в някои домакинства. Дискутирани бяха и варианти за транспортирането на дървесината, за да се избегнат проблемите, провокирани от конкуренцията между транспортните фирми.

предишна
 • Стожер
  22° C
  разкъсана облачност
 • Победа
  22° C
  разкъсана облачност
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  22° C
  разкъсана облачност
 • Ведрина
  22° C
  разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре