Конкурс за коледни картички организират в община Добричка

09.11.2022

 „Весела коледа за всички“ е конкурсът за коледна украса и коледна картичка, в който могат да се включат учениците от училищата в община Добричка. С празничната инициатива Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните дава възможност за изява на талантливите деца и фокусира вниманието към проблемите на хората от уязвимите групи.

По традиция и тази година в навечерието на Рождество Христово всички детски творби ще бъдат предоставени на социалния патронаж в селата на територията на общината. С коледни картички ще бъдат зарадвани и живеещите в Дома и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в село Опанец. Така стотици възрастни самотни и болни хора ще получат подарък, сътворен от децата.

В надпревата могат да се включат ученици от първи до дванадесети клас от 13-те учебни заведения на територията на общината. Коледните картички трябва да бъдат изработени от природни и екологични материали и да съдържат  пожелание.

Детските проекти ще бъдат оценявани от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Добричка Соня Георгиева. До класиране ще се допускат само индивидуалните творби. Крайният срок за участие в инициативата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните е 5 декември.

Информация за регламента на конкурса „Весела коледа за всички“ е публикувана на сайта на Община Добричка www.dobrichka.bg, секция „Образование“ – „Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“.

 

предишна
  • Стожер
    20° C
    предимно облачно
  • Победа
    20° C
    предимно облачно
  • Карапелит
    20° C
    предимно облачно
  • Овчарово
    20° C
    предимно облачно
  • Ведрина
    20° C
    предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре