Започва изграждането на новата детска градина в Бранище

12.04.2023

 Първа копка на новата сграда на детската градина в село Бранище ще бъде направена в10.00ч. на 13 април. Официалният старт на строителните дейности ще бъде даден от кмета на Община Добричка Соня Георгиева и представители на фирмата -изпълнител СД „Възход-Арньо-Апостолова“. Повече от 775 000 лева ще осигури Община Добричка за изграждането на обекта с обща застроена площ 655 кв.м, в който са предвидени помещения за отглеждането и обучението на две групи с по 14 деца.

Децата във всяка група ще разполагат със занималня с кът за хранене и спалня, съблекалня, тоалетна и умивалня. Предвидена е и зала за спортни и музикални занимания. Ще бъдат обособени помещения за методичен кабинет и кабинет на директора, здравен кабинет и изолационно помещение със санитарен възел. В новото детско заведение ще функционират кухненски блок, котелно. Външните пространства ще бъдат моделирани и благоустроени. Предвижда се изграждане на две площадки за игра за всяка от групите и обща спортна площадка. В непосредствена близост  ще бъде изградена и външна чешма.

29 са децата, които в момента посещават детската градина в село Бранище.

През тази година ще отвори врати и новата детска градина в село Стефан Караджа, чието строителство стартира през юни 2022 г. Строителните дейности приключиха на 7 април, предстои оформянето на външните пространства. 345 000 лв. инвестира Община Добричка в изграждането на новата сграда на детското заведение. Обектът е едноетажен със застроена площ 268 кв.м.

За децата е осигурена просторна занималня със спалня с площ 110 кв.м. В детското заведение са разположени кухненски блок, здравен кабинет и методичен кабинет за директор и учител.

предишна
  • Стожер
    23° C
    ясно небе
  • Победа
    23° C
    ясно небе
  • Карапелит
    23° C
    ясно небе
  • Овчарово
    23° C
    ясно небе
  • Ведрина
    23° C
    ясно небе
следваща
#
#
Нагоре