С тържествен концерт и фолклорен събор ще отбележи празника си Община Добричка

20.06.2023

В 14.00 ч. на 23 юни в залата на Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще започне тържественият концерт, посветен на Празника на  Община Добричка.

В рамките на празничното събитие ще се проведе тържествената церемония за връчването на Годишните награди на Община Добричка за 2022 година за постигнати значими резултати в местното самоуправление, в образователно-възпитателния процес, в читалищната дейност. За принос в развитието на Община Добричка ще бъдат отличени и представители на земеделския сектор и бизнеса.

Ще бъдат обявени и носителите на специалната Награда на Кмета на Община Добричка. Приветствие към присъстващите ще отправи кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

В празничния концерт в залата на ДТ „Йордан Йовков“ ще се включат Детският хор на Българското национално радио с главен диригент Венеция Караманова и Веселин Маринов.

На 24 юни тържествата ще продължат с 54-ото издание на фолклорния събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“, което ще започне в 9.30 ч. в местността Славната канара край село Дебрене. Повече от 2 000 участници от България, Украйна и Румъния ще събере международният форум.

предишна
 • Стожер
  14° C
  слаб дъжд
 • Победа
  14° C
  слаб дъжд
 • Карапелит
  13° C
  умерен дъжд
 • Овчарово
  14° C
  слаб дъжд
 • Ведрина
  14° C
  слаб дъжд
следваща
#
#
Нагоре