Поставят фотоволтаици на двете социални институции за хора с деменция в Опанец (ВИДЕО)

24.11.2022

 24.11.2022 г. 11:21:43 ч. / Михаил Добромиров

Фотоволтаични централи ще бъдат монтирани на сградите на социалните заведения в село Опанец - Дома за пълнолетни лица с деменция и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция. Това ще се случи в рамките на проекта „Интегриране на мерки и дейности за адаптация към климатичните промени“, по който Община Добричка е партньор.

От общата стойност на проекта – над 708 хиляди лева, за Община Добричка са предвидени 185 453 лева, обясни за брифинг координаторът по проекта за Община Добричка Стоянка Иванова.  Освен за монтиране на фотоволтаичните панели, са осигурени средства и за обучение и квалифициране на експерти.

Центърът и Домът в Опанец се намират в една сграда, която е разделена на двете институции. Центърът е с капацитет 17 потребители, а Домът – с 50, обясни зам.-кметът Румяна Иванова.

Водещ партньор по проекта е Община град Добрич. Останалите партньори са Община Крушари и норвежката фирма GREEN ZONE.

Проектът се изпълнява с безвъзмездна финансова помощ по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2021“.

Виж видеото

https://dobrudjabg.com/novina/postavqt-fotovoltaici-na-dvete-socialni-institucii-za-hora-s-demenciq-v-opanec-video-/83243

предишна
  • Стожер
    17° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    17° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    18° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    17° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    17° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре