Отлагат ремонта на три пътни отсечки в община Добричка, парите отиват за други девет

27.04.2017
Съветниците от община Добричка дадоха днес своето съгласие за трансформиране на целева субсидия за капиталови разходи в целеви трансфер за неотложни текущи ремонти на общинските пътища и уличната мрежа в общината.
Отлагат ремонта на три пътни отсечки в община Добричка, парите отиват за други девет

Съветниците от община Добричка дадоха днес своето съгласие за трансформиране на целева субсидия за капиталови разходи в целеви трансфер за неотложни текущи ремонти на общинските пътища и уличната мрежа в общината. Това се налага поради тежките атмосферни условия през изминалата зима, довели до рязко увеличаване на повредите по общинските пътища и улиците в населените места. Голяма част от кметовете на селата в общината са внесли докладни с искане за текущ ремонт на улици, невключени в строителната програма за 2017 г., предвид това, че са станали трудно проходими. Стойността на целевата субсидия, която ще бъде трансформирана в целеви трансфер за текущ ремонт на улици е в размер на 304 500 лв.
Общинската администрация е извършила оглед на общинските пътища, като са констатирани увеличени повреди на настилките в Котленци, Дончево, Гешаново, Овчарово, Владимирово, между селата Медово и Бенковски, в Добрево и Черна. Предложението на комисията е 50 000 лв., предвидени за основен ремонт на пътните участъци Златия- Самуилово, Росеново-Божурово и Генерал Колево да бъдат прехвърлени за текущ ремонт на гореизброените участъци, тъй като промените по тези пътни отсечки са незначителни.Тази част от предложението бе оспорена от Пламен Недев и д-р Ердинч Хаджиев от ДПС. Те се аргументираха с факта, че вече  е обещано на жителите на Росеново, Божурово, Златия, Самуилово и Ген. Колево да им бъдат оправени пътищата, на което кметът инж. Тошко Петков отговори, че по ПРСР общината е кандидатствала за средства, те не са били първоначално одобрени, но това е обжалвано по съдебен ред и има голяма вероятност до края на 2017 г. тези пари  да бъдат получени и именно с тях да се извърши отложения ремонт. Ако това не се случи, то ремонтът ще бъде извършен след процедурите за зимно поддържане, обеща кметът.
 16 улици  ще бъдат ремонтирани: шосировката на ул.3 във Врачанци, асфалтиране на ул.9 в Дончево, асфалтиране на ул.1 в Житница, шосировка на ул.16 в Карапелит, асфалтиране на ул.8 в Козлодуйци, шосировка на ул.3 в Котленци, шосировка на ул.4 в Методиево, асфалтиране на ул.9 в Овчарово, шосировка на ул.9 в Одърци, асфалтиране на ул. 31 в Паскалево, асфалтиране на ул.16 в Пл.дол, асфалтиране на ул.23 в Победа, на ул.4 в Минково, на улици 14 и 15 в Стефаново, на ул.Ст.планина в Стожер и на ул.3 в Хитово.
С 50 000 лв. ще бъда закърпени участъците Паскалево-Крушари-Свобода-Добрево, Паскалево-Свобода-Овчарово-Сливенци, Карапелит-Кочмар-Гешаново-Енево, Добрич-Батово-Одърци и Храброво- Бобовец-Стражица, Крушари-Северци и Черна-Житница-Тянево, Добрлич-Дончево-Опанец-Драганово, Карапелит-Медово-Бенковски, Векилски-Кочмар-Бенковски-Владимирово и Победа-минково-Котленци-Свещарово-Поп Григорово

 

предишна
 • Стожер
  13° C
  предимно облачно
 • Победа
  13° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  13° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  13° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  13° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре