В Карапелит е единствената у нас паралелка по производство на растителни и етерични масла

02.05.2024

 Про Нюз

Средно училище „Никола Вапцаров“ - с. Карапелит за осма поредна година обявява прием след 7-ми клас по професия „Оператор в хранително-вкусовата промишленост“, като в 11-и и 12-и клас учениците специализират „Производство на растителни масла, маслопродукти и етерични масла“ в единствената в България специалност към този момент.

Училището разполага с отлично оборудвана собствена практическа база и работи с някои от големите производители в района, където учениците провеждат практическите си обучения по пътя на професионализма.

Транспортът до и от училището е подсигурен през цялата учебна година.

Възпитаниците на Средно училище „Никола Вапцаров“ имат възможността да завършат втори гимназиален етап и да излязат с професии в сфера, в която има недостиг на кадри.

Изборът на професия и специалност е направен след анализ на бизнеса, който е главен работодател на родителите в региона. В резултат на това се оформя идеята професионалната паралелка да е насочена към хранителните технологии. Основната практика учениците провеждат в „Клас олио”. 

https://pronewsdobrich.bg/v-karapelit-e-edinstvenata-u-nas-paralelka-po-proizvodstvo-na-rastitelni-i-eterichni-masla-p453505

предишна
 • Стожер
  23° C
  облачно
 • Победа
  23° C
  облачно
 • Карапелит
  24° C
  облачно
 • Овчарово
  23° C
  облачно
 • Ведрина
  23° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре