Продължават дейностите по проект за почасово предоставяне на услуги за социално включване в община Добричка

09.02.2018
Заключителна среща под мотото „Благодарим ви за грижите” по проект „ Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда” бе проведена днес в община Добричка. На нея присъстваха кметът на общината инж. Тошко Петков, екипът, осъществил проектните дейности, експерти, асистенти към центъра и част от потребителите.
Продължават дейностите по проект за почасово предоставяне на услуги за социално включване в община Добричка

Заключителна среща под мотото „Благодарим ви за грижите” по проект „ Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда” бе проведена днес в община Добричка. На нея присъстваха кметът на общината инж. Тошко Петков, екипът, осъществил проектните дейности, експерти, асистенти към центъра и част от потребителите. Кметът на общината инж. Тошко Петков направи кратка презентация, припомняйки общата стойност на проекта в размер на 499 653 лв., подсигурени чрез безвъзмездната финансова помощ по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана он Европейския социален фонд на ЕС в съотношение 85 % към   15 %.  Срокът на проекта е от 14 юни 2016 г. до 14 февруари 2018 г., а услугите по него са предоставяни за времето от 15 март 2016 г. до 14.02.2018 г. и са свързани със преодоляване  на социалната изолация чрез оказване на помощ за социално включване на над 100 лица и деца с увреждания и техните семейства, както и хора над 65 годишна възраст с ограничения или в невъзможност за самообслужване.
В крайна сметка от предложените услуги са се възползвали 104 потребители, като общо асистентите са били 69, в т.ч. медицинска сестра, социални асистенти, домашни помощници, лични асистенти, експерт „психо-социална подкрепа”и социален консултант. Добрата новина, която съобщи инж. Петков е, че предоставяните услуги  няма да приключат, а ще бъдат продължени благодарение на финансиране от републиканския бюджет за 2018 г. Ежемесечно потребителите са около 75 души, допълни ръководителят на проекта Даниела Тодорова и издръжката им струва около 15 000 лв. Очаква се договорът  за продължаване на услугите да бъде подписан в най-скоро време. Тя сподели, че проверка от страна на управляващия орган е дала много висока оценка за свършената по проекта работа.

ВИДЕО

ИА ДОБРУДЖА

предишна
 • Стожер
  23° C
  облачно
 • Победа
  23° C
  облачно
 • Карапелит
  23° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  23° C
  облачно
 • Ведрина
  23° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре