Около 1500 брошури за опасностите от ранните бракове и трафика на хора достигнаха до ученици в Добричката община

18.12.2019

 Добричка община, 17 декември /Юлияна Христова, БТА/

Около 1500 брошури за опасностите от ранните бракове и трафика на хора достигнаха до по-големите ученици и техните родители в Добричката община, съобщават от кметската управа. Книжките, които са издадени в рамките на националната кампания "Не на насилието" от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, предупреждават за последствията от феномена "деца раждат деца", за рисковете за здравето и ранното напускане на училище, пояснява председателят на комисията Наташа Захариева.

В брошурата "Не на трафика на хора" учениците между шести и десети клас в общинските училища могат да научат повече за опасността от експлоатация при нелегално наемане на работа в чужбина. Изданието предупреждава младите хора и да не подписват документи, които не разбират. В книжката е обявена и националната телефонна линия за борба с трафика на хора.

В рамките на кампанията трийсет ученици от общинските училища се включиха и в конкурса за есе под наслов "Агресията - проява на сила или слабост" и за рисунка на тема "Доброто в нас", допълват от общината. Авторите на най-добрите творби ще получат на Коледните тържества в училищата награди и грамоти, подписани от кмета Соня Георгиева.

предишна
 • Стожер
  21° C
  облачно
 • Победа
  21° C
  облачно
 • Карапелит
  19° C
  облачно
 • Овчарово
  21° C
  облачно
 • Ведрина
  21° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре