Жителите на Добричката община решиха да финансират градежа на храмове, издаване на книга, монтиране на видеонаблюдение

31.01.2020

 Добрич, 31 януари /Юлияна Христова, БТА/

Жителите на Добричката община решиха на общоселски събрания да финансират градежа на храмове, издаване на книга, закупуването на камери за видеонаблюдение. Общинският съвет вече даде съгласие всички 67 селища да ползват 30 на сто от средствата, които са събрали от наеми на земи и други общински имоти през 2019 година, да бъдат изразходвани според волята на хората.

В Котленци ще използват парите за вдигане на православен параклис, какъвто в селото никога не е имало. В най-голямото селище - Стожер, заделят 3000 лева за строителни материали, за да положат основите на мюсюлмански храм. Жителите на Дончево искат да оставят за идните поколения историята на селото, описана в книга.

В най-много села са решили да бъде монтирано видеонаблюдение. "Населението ни е предимно възрастно и трябва да положим повече усилия, за да предпазим хората от кражби, набези и битова престъпност, да осигурим спокоен живот в селото", посочва кметица на Ведрина Красимира Атанасова. С подобни мотиви през новата година ще бъдат закупени камери и в Карапелит, Ловчанци, Лясково, Овчарово, Паскалево, Смолница и други села.

предишна
 • Стожер
  27° C
  ясно небе
 • Победа
  27° C
  ясно небе
 • Карапелит
  27° C
  ясно небе
 • Овчарово
  27° C
  ясно небе
 • Ведрина
  27° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре