С бюджет от 16 470 586 лв. ще разполага община Добричка

28.01.2016
С пълно единодушие и с аплодисменти бе приет днес бюджетът на община Добричка. Той е в размер на 16 470 586 лева. Програмата за капиталови разходи е предвидена на база 1 426 500 лева.
С бюджет от 16 470 586 лв. ще разполага община Добричка

С пълно единодушие и с аплодисменти бе приет днес бюджетът на община Добричка. Той е в размер на 16 470 586 лева. Програмата за капиталови разходи е предвидена на база 1 426 500 лева.
Една промяна бе направена – във връзка със заболяване на ст.специалиста по административно и финансово обслужване в кметство Ловчанци, счетоводното обслужване на кметството ще се поеме от общинската администрация.Така в Приложение 31 към докладната записка за бюджет 2016 г. в списъка с второстепенните разпоредители с бюджетни кредити отпадна кметство Ловчанци. Предложението бе направено от кмета Тошко Петков и бе прието от общинските съветници. Което на практика означава, че кметът на Ловчанци няма да е второстепенен разпоредител с финансови средства.
Пламен Станчев от ГЕРБ призова общината да си търси парите от общинските пътища, които преминават през масивите на земеделските производители. Той припомни, че този проблем се поставя ат 2001 г., но до този момент не е намерил решение. Преди време тези пътища са били 27 000 дка, сега актуализирана справка показва, че са се стопили до 16 000 дка. След време може нищо да не остане, каза общинският съветник и попита защо се харизват милиони левове на хора, които не са социално слаби. За сведение Станчев посочи, че общинските пътища в землището на Плачи дол са 305 дка, в землището на Котленци 317 дка, в землището на Победа – 360 дка., общински пари, от които никой не се интересува. Същото е и положението с общинските имоти дадени за отстъпено право на строеж. Там Наредбата е категорична, че когато до 5 години определен парцел не бъде застроен, се губи правото върху неговото ползване, но мнозина сеят земеделски култури. Кметът Петков отговори, че ще бъдат взети мерки, като първата от тях е сформирането на комисия, която на първо време да промени Наредба 4 за отдаване на общинска земя.

ВИДЕО

Дана Михайлова "Информационна агенция Добруджа"

предишна
 • Стожер
  19° C
  ясно небе
 • Победа
  19° C
  ясно небе
 • Карапелит
  19° C
  ясно небе
 • Овчарово
  19° C
  ясно небе
 • Ведрина
  19° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре