Добричката община ще подготви инвестиционни проекти за улици в 38 населени места

21.02.2020

 Добричка община, 19 февруари /Юлияна Христова, БТА/

Община Добричка ще подготви инвестиционни проекти за рехабилитацията на улици в 38 населени места. Досега на предвидените 48 отсечки не е правена реконструкция или цялостен ремонт, а планираните дейности са част от инвестиционната програма на общината. Кметската управа вече обяви обществена поръчка за проектирането на улиците, които са с износени настилки, с пукнатини, дупки, кръпки, като в някои участъци асфалтът е изцяло разрушен. Неравностите, локвите с вода и наноси затрудняват движението на автомобили и пешеходци, посочват от общината.

За да бъде установено пълното състояние на улиците, в рамките на обществената поръчка трябва да бъде направено заснемане и обследване на настилките в Батово, Бранище, Ловчанци, Ломница, Смолница, Приморци, Одърци и още десетки села. Общината предвижда да бъдат изградени и изкуствени неравности за ограничаване на скоростта в пет села.

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 29 166 лева. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 2 март в заседателната зала на общината.

 

предишна
 • Стожер
  19° C
  предимно облачно
 • Победа
  19° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  19° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  19° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  19° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре