И в Добричката община се обмисля удължаване на срока за плащане на такса "смет" с отстъпка до края на юни

06.04.2020

 Добричка община, 6 април /Юлияна Христова, БТА/

И в Добричката община се обмисля срокът за плащане на таксата за битови отпадъци с 5 на сто отстъпка при издължаване за цялата година да бъде удължен до 30 юни.

Кметът Соня Георгиева смята, че с промяната финансовата тежест за гражданите и фирмите - собственици, ползватели или концесионери на недвижими имоти, ще бъде намалена не само в периода на епидемията, но и в общ годишен план. С удължаването на крайния срок от 30 април, както е сега, ще се ограничи и струпването на хора пред касите в дните на епидемията. В доклад до общинския съвет кметът посочва и, че срокът за таксата за битови отпадъци ще се изравни със срока за плащане с отстъпка на данъците върху недвижимите имоти и моторните превозни средства, който през тази година също определен до 30 юни, и това също ще улесни гражданите. Но поради изключителното намаляване на плащанията на местните данъци и такси след въведените ограничителни мерки към момента не може да се направи прогноза за годишните приходи на общината, отбелязва Соня Георгиева.

Предлаганата промяна в общинската наредба за местните такси и цени на услуги е предложена за обществено обсъждане в 14-дневен срок, след което ще бъде гласувана от общинския съвет.

предишна
 • Стожер
  4° C
  ясно небе
 • Победа
  4° C
  ясно небе
 • Карапелит
  4° C
  ясно небе
 • Овчарово
  4° C
  ясно небе
 • Ведрина
  4° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре