260 жители на община Добричка получават топъл обяд у дома от днес

14.04.2020

 Добавено от Телевизия Добрич на април 14, 2020

260 жители на община Добричка получават топъл обяд от днес. От тази безплатна услуга ще се възползват уязвими лица, които, поради бедност и продължителната социална изолация в условията на извънредната ситуация, са затруднени да осигуряват сами прехраната си. Храната ще се приготвя в 13 кухни на Домашния социален патронаж и ще се доставя до домовете на потребителите през работните дни. Всяка от тях обслужва по няколко села. Кухнята в Победа ще се грижи за 21 души от селото и от Плачи дол, Свещарово, Котленци и Методиево. Средствата за изхранването им към момента се осигуряват от общинския бюджет. Айшим Алиш днес първи получи своя топъл обяд. Мъжът е с трайно увреждане след инцидент. Затова разчита основно на социалния патронаж.

Община Добричка е депозирала искане по програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“, като част от необходимите средства – за 170 лица, ще бъде за сметка на целевата програма. Топлият обяд за останалите 90 лица ще си остане финансов ангажимент единствено на Общината. Разчетите на финансистите сочат, че сумата, необходима за топлия обяд на 260 лица, е около 800 лв. дневно.

http://www.tvdobrich.com/2020/04/14/260-zhiteli-na-obsthina-dobrichka-poluchavat-topal-obyad-u-doma-ot-dnes/?fbclid=IwAR1tPLbSstNIa2g8CvSYwhfouL5Y4hI_p4q8PkW-qVmP4-XWLDudgbC-5B0

предишна
 • Стожер
  4° C
  ясно небе
 • Победа
  4° C
  ясно небе
 • Карапелит
  4° C
  ясно небе
 • Овчарово
  4° C
  ясно небе
 • Ведрина
  4° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре