ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ПЛАЩАТ ТАКСАТА ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ С ОТСТЪПКА ДО 30 ЮНИ

30.04.2020

  30.04.20, 14:17 часа    Преглеждания: 114  Добрич Онлайн  Коментирай

През 2020 година отстъпка от 5% ще се прави на жителите на Община Добричка, които са предплатили до 30 юни таксата за битови отпадъци за цялата година. Това стана ясно на провело се днес редовно заседание на ДОбС.

Съветниците на Община Добричка приеха Наредба за изменение на Наредба №8 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината.

Съгласно Закона за мерките и действията по време на извънредното положение заради епидемията от COVID-19, обявено на 13 март, е направена подмяна в срока за плащане на данъка за недвижимите имоти и данъка върху превозните средства с 5% отстъпка от 30 април на 30 юни.

Таксата за битови отпадъци е второто плащане на собствениците, ползвателите и концесионерите за притежаваните, ползваните или стопанисване недвижими имоти. За улеснение на гражданите община Добричка винаги е съобразявала срока на плащане на ТБО с ДНИ.

Основната цел на приемането на настоящите промени е необходимостта от привеждане на Наредбата в съответствие с нормативен акт от по-висока степен и стриктно прилагане на противоепидемичните мерки на територията на България и недопускане разпространение на коронавирусната инфекция.

https://www.dobrichonline.com/novini/58170/zhitelite-na-obshchina-dobrichka-plashchat-taksata-za-bitovi-otpadtsi-s-otstpka-do-30-yuni

предишна
 • Стожер
  4° C
  ясно небе
 • Победа
  4° C
  ясно небе
 • Карапелит
  4° C
  ясно небе
 • Овчарово
  4° C
  ясно небе
 • Ведрина
  4° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре