Все повече хора предпочитат спокойния живот в Козлодуйци – най-доброто кметство за годината (ВИДЕО)

25.06.2020

 

25.06.2020 г. 15:51:38 ч. / ИА Добруджа

Ръст на новодошли жители, предимно от Добрич, отчитат през тази година в село Козлодуйци. То печели голямото признание в традиционните годишни награди на Община Добричка – за най-добро кметство.

Търсенето на къщи, включително и от млади семейства, е много голямо през последните 3-4 месеца, сподели изненадата си кметът Румянка Колева. Липсата на детска градина и на училище в селото за повечето от тях не е проблем, защото сутрин водят децата в Добрич или в Смолница, обясни тя. Трудова заетост за местното население предлага свинекомплексът в Козлодуйци, където работните места са общо 200.

Радвам се, че трудът ми е оценен, коментира наградата Румянка Колева.

Тя отбеляза, че по европейска програма 6 човека в неравностойно положение, с ТЕЛК, поддържат селото винаги чисто. Наградата е благодарение и на тези хора, заяви Румянка Колева.

Селото ежегодно изпълнява плановете за събираемост на местните данъци, като е винаги в челните 5 места сред селата в общината, заяви още кметът на Козлодуйци.

Жителите на селото са 440, сред тях и по едно семейство от Англия и Русия.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

http://dobrudjabg.com/novina/vse-poveche-hora-predpochitat-spokoiniq-jivot-v-kozloduici-nai-dobroto-kmetstvo-za-godinata-video-/62238

/62238

предишна
 • Стожер
  18° C
  предимно ясно
 • Победа
  18° C
  предимно ясно
 • Карапелит
  19° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  18° C
  предимно ясно
 • Ведрина
  18° C
  предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре