Четири летни училища очакват децата в община Добричка от 1 юл

30.06.2020

 29.06.2020 г. 15:29:58 ч. / Михаил Добромиров

Деца от селата Стефаново, Божурово, Росеново, Одърци и Карапелит ще имат възможност да посещават лятно училище през юли и август. Малчуганите, които ще бъдат организирани в четири групи, трябва да са на възраст от 5 до 7 години. Заниманията ще се провеждат в сградата на Общностния център в с.Стефаново и в детските градини в Божурово и Карапелит, където са осигурени подходящи условия за работа. Предвижда се организиране на игри и занимания, викторини, кратки екскурзии. Заниманията с малчуганите ще се провеждат ежедневно. В рамките на 5 часа с тях ще работят педагози и медиатори. На децата ще се предоставят закуски и консумативи за занятията. А на бъдещите първокласници ще се раздават и учебни пособия. Осигурени са лични предпазни средства и дезинфектанти за децата и персонала.

В летните училища родителите от селата Стефаново, Божурово, Росеново, Одърци и Карапелит могат да запишат и тези деца, които изпитват затруднения в усвояването на учебния материал. Услугата е безплатна.

Летните училища се финансират в рамките на проекта  “Равен шанс за всички деца в община Добричка“ със средства по ОП „Развитие на човешките ресурси“, с подкрепата на Европейския социален фонд.

http://dobrudjabg.com/novina/chetiri-letni-uchilishta-ochakvat-decata-v-obshtina-dobrichka-ot-1-iuli/62341

  

предишна
 • Стожер
  19° C
  предимно облачно
 • Победа
  19° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  19° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  19° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  19° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре