Брутално унищожиха 6 декара хумусен слой между Победа и Методиево (ВИДЕО)

17.07.2020

 17.07.2020 г. 13:33:40 ч. / ИА Добруджа

За нагло и брутално унищожен и откраднат хумусен слой на почвата от общински терен, непосредствено край пътя между селата Победа и Методиево, ни сигнализира нашият съгражданин Кирил Петров. Той ежедневно пътува по работа до село Методиево, но от няколко месеца забелязал багери и камиони, които отнасят най-плодородната част от почвата.

Последният случай е от миналата събота. Кирил Петров се усъмнил и спрял колата си, за да провери, какво се извършва и дали е законно. Отговорили му, че са питали горския и имат право да копаят на метър и половина от дърветата. Петров обаче категорично смята, че никой горски не би одобрил подобно нещо, защото дърветата могат да паднат. Съмнението му се потвърждава и от действията на работниците – те веднага след разговора с Кирил Петров напуснали мястото. Той обаче е успял да снима номерата на машините, така че институциите могат лесно да открият нарушителите, ако преценят, че има извършено престъпление. Друго, което го накарало да се замисли е, че тази дейност винаги се извършва в почивните дни, което, според него, се прави с цел избягване на проверка. До подаване на сигнала до нас, извършителите вече са „разчистили” отсечка с дължина 2 км.

Почвата е богата на хумус, активни елементи и минерали, и това я прави изключително полезна в зеленчуко и оранжерийното производство, обясни Петров за какво смята, че се използва взетата пръст.

След сигнала до медийна група „Добруджа” Кирил Петров е подал такъв и в Община Добричка, придружен с видеозаписа от телефона му.

Кметът на общината Соня Георгиева заяви за медийна група „Добруджа”, че незабавно е разпоредила проверка на случая. Сформирана е комисия, която е направила оглед на място. „Става въпрос за площ от около 6 декара, на която по най-брутален начин е унищожен хумусният слой. От видеозаписа се виждат номерата на камионите и багерите, така че в понеделник ще подадем сигнала до Прокуратурата”, обясни Соня Георгиева.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Виж видеото

http://dobrudjabg.com/novina/brutalno-unishtojiha-6-dekara-humusen-sloi-mejdu-pobeda-i-metodievo-video-/61895

предишна
 • Стожер
  20° C
  предимно ясно
 • Победа
  20° C
  предимно ясно
 • Карапелит
  21° C
  ясно небе
 • Овчарово
  20° C
  предимно ясно
 • Ведрина
  20° C
  предимно ясно
следваща
#
#
Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г.за ГРАЖДАНИ

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за НПО

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за ФИРМИ

Нагоре