ОБЩИНА ДОБРИЧКА И ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ СЪС СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ С ВОДОПОДАВАНЕТО

03.08.2020

 30.07.20, 15:04 часа    Преглеждания: 372  Добрич Онлайн  Коментирай

Община Добричка и ДОбС излязоха със съвместна декларация, свързана с проблемите с водоподаването в населените места на територията й.

Тя беше прочетена от кмета на общината Соня Георгиева. В нея се призовава за адекватна и спешна реакция за осигуряването на нормално водоподаване в населените места в община Добричка.

Ето и пълният текст на съвместната декларация:

„Тази декларация е поредният опит на Община Добричка и Добрички общински съвет да даде публичност на проблемите с водоснабдяването в населените места на територията на общината. Водоснабдяването е дългогодишен проблем, който винаги е стоял на дневен ред в работата на общинската администрация. На безводие са обречени много от семействата в нашата община. Сигналите за нарушено водоподаване са ежедневни, въпреки опитите ни за оптимален контакт с водното дружество, безводието е факт. По инициатива на кмета Соня Георгиева през последните месеци са осъществени две срещи с представители на ВиК – Добрич, през месец декември 2019 и месец май 2020 година. На срещата на 4 май присъстваха инж. Тодор Гикински – председател на борда на директорите на ВиК – Добрич, Панайот Панайотов – прокурист на водното дружество и областният управител Красимир Кирилов. При усложнената епидемиологична обстановка липсата на вода в населените места на територията на Община Добричка е недопустима. През последните месеци ситуацията става все по-тревожна, а търпението на хората е пред изчерпване. Десетки села в община Добричка ежедневно са обречени на безводие, авариите понякога не се отстраняват с месеци. Безводието е въпрос, за решаването на който незабавно следва да се намеси държавата, наложителна е реконструкция на водопреносната мрежа и водоемите в нашата община. Смятаме, че в рамките на разумен диалог между централната и местната власт може да се намери справедливо решение.  Апелираме за адекватна и спешна реакция за осигуряването на нормално водоподаване в населените места в община Добричка. Липсата на вода по време на пандемия е не просто проблем, липсата на вода поставя под въпрос оцеляването на жителите на нашата община и всички ние, представители на местната и държавната власт, носим отговорност за живота на българските граждани. Настояваме за неотложна реакция”.

Тя ще бъде изпратена до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Комисията за енергийно и водно регулиране, ВиК – Добрич и  Българския ВиК холдинг.

https://www.dobrichonline.com/novini/59853/obshchina-dobrichka-i-obshchinskiyat-svet-ss-svmestna-deklaratsiya-po-otnoshenie-na-problemite-s-vodopodavaneto?fbclid=IwAR2xLRo39_T7ghAMRtX7SRPRRl2bUl1y5RJVMZfEwmAkeHfdv5tKuapNrFc

 

предишна
 • Стожер
  25° C
  предимно ясно
 • Победа
  25° C
  предимно ясно
 • Карапелит
  25° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  25° C
  предимно ясно
 • Ведрина
  25° C
  предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре