Местната власт в община Добричка излезе с обща декларация срещу безводието в селата

03.08.2020

 Добавено от Телевизия Добрич на юли 30, 2020

Добричкият общински съвет и администрацията излязоха с обща декларация срещу системната липса на вода в почти всички населени места на територията на община Добричка. Тя беше приета на заседание на местния парламент днес и ще бъде изпратена до всички отговорни институции в държавата. Декларацията е пореден опит на Общината да даде публичност на проблема, се казва в документа. Георгиева припомни, че през декември и май бяха проведени 2 срещи с ръководството на ВиК – Добрич и областния управител, като председател на Асоциацията по ВиК, но без резултат. Наложителна е реконструкция на водопреносната мрежа и водоемите в общината, се казва още в декларацията.

Декларацията беше провокирана от отворено писмо, придружено с подписка от жителите на село Черна, които от април нямат нормално водоподаване.

http://www.tvdobrich.com/2020/07/30/mestnata-vlast-v-obsthina-dobrichka-izleze-s-obstha-deklaracziya-sresthu-bezvodieto-v-selata/?fbclid=IwAR1V2aYLxZdSBW4HsyJDNTzzYmGv0eklfIsw7m2iPtGfTKnmn7TsPnaufZQ

 

 

предишна
 • Стожер
  25° C
  предимно ясно
 • Победа
  25° C
  предимно ясно
 • Карапелит
  25° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  25° C
  предимно ясно
 • Ведрина
  25° C
  предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре