Без вода в Дончево от началото на лятото, хората готови да блокират влака (ВИДЕО)

21.08.2020

 10.08.2020 г. 17:52:23 ч. / ИА Добруджа

Хората в Дончево са готови на гражданско неподчинение, ако водата в селото не бъде пусната. Те планират да застанат на жп линията и да блокират влака Добрич – Варна, за да бъде обърнато внимание на проблема им. Преди това обаче те за пореден път ще опитат да разговарят с ръководството на ВиК – Добрич. Утре, от 10 часа, жителите на Дончево ще се съберат пред водното дружество и ще поискат среща с директора му Тодор Гикински.

 Водните неволи в Дончево датират от години, но през това лято те още повече ескалират. В редките случаи, когато има вода, налягането е толкова ниско, че е абсолютно невъзможно да се включат пералня или бойлер. Вече трети месец жителите на Дончево са принудени да перат дрехите си на ръка и да се къпят с канчета. И докато доскоро, те все пак са можели с усилия да напълнят тубите и кофите, то през миналата седмица водата напълно спира. Вече пети ден от чешмите в цялото село не излиза нито капка.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

http://dobrudjabg.com/novina/bez-voda-v-donchevo-ot-nachaloto-na-lqtoto-horata-gotovi-da-blokirat-vlaka-video-/62508?fbclid=IwAR3jS6gzzkaFmKsJsNrNUBrLFI7siJjvru_zHxwTUtrIAwxFLJ0VgmpYbN0

предишна
 • Стожер
  27° C
  ясно небе
 • Победа
  27° C
  ясно небе
 • Карапелит
  31° C
  ясно небе
 • Овчарово
  27° C
  ясно небе
 • Ведрина
  27° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре