Уникален за страната рок фест ще се проведе на 6 септември край язовир „Одринци“

21.08.2020

 14.08.2020 г. 11:19:33 ч. / Михаил Добромиров

Рок фест „Язовира Одринци“ ще се проведе на 6 септември. Идеята на организаторите на мястото, което определят като уникално, да се съберат поне 10 групи, като всеки се представи със своя програма, а накрая да изсвирят заедно популярна рок песен. В случая е избрана „Knockin' On Heaven's Door“ във версията на Guns N' Roses, обясни директорът на феста Николай Нейчев от НЧ „Добрич 2017“. По думите му подобен флашмоб от рок групи е много популярен в чужбина, но в България не е правен. Очаква се едновременно да свирят над 50 души.

Мястото има много добра акустика, това сподели Валентин Манолов – председател на организационния комитет и вдъхновител на събитието. Идеята му хрумва от клипове в интернет на групи, които свирят заедно. Често чува рок бандите, които репетират в Младежкия център и решава да се свърже с Николай Нейчев, който приема идеята и започват да работят по реализирането й. Очаква се във феста да участват 10-12 групи. Потвърждение вече има от 3 групи от Добрич, 3 от Варна, 2 от Силистра и една от Шумен. Очаква се отговор от банди от Разград и Пловдив. Ще свирят музиканти от 7 до 70-годишна възраст, отбеляза Нейчев. Той изказа специална благодарност на кмета на Община Добричка Соня Георгиева, която е приела много радушно и идеята и се включва с осигуряването на озвучаването. Самият фест ще премине под патронажа на кмета на Община Добричка. Партньори на събитието са НЧ „Добрич 2017“, Младежката организация на БЧК-Добрич и сдружение „Зеления пламък“, които ще се включат с екологична кауза.

Фестът, който ще премине под мотото „Ритъм над водата“, ще започне в ранния следобед и ще продължи няколко часа. Има достатъчно място, така че  участници и публика да бъдат на безопасно разстояние, обясни Манолов. Идеята на организаторите е през следващите години събитието да стане дву или тридневно.

http://dobrudjabg.com/novina/unikalen-za-stranata-rok-fest-shte-se-provede-na-6-septemvri-krai-qzovir-odrinci/62604?fbclid=IwAR0arue5mRHty7zVBTnDVHh4hP1QepK3tLFbVkkU55QUOBKS2zseUcIpTe4

 

предишна
 • Стожер
  27° C
  ясно небе
 • Победа
  27° C
  ясно небе
 • Карапелит
  27° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  27° C
  ясно небе
 • Ведрина
  27° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре