ДОБРОВОЛЦИ ОБЛАГОРОДЯВАТ СЕЛО СТОЖЕР

21.08.2020

 21.08.20, 12:31 часа    Преглеждания: 204  Добрич Онлайн  Коментирай

Кметът на с. Стожер Илко Митков, заедно с доброволци от селото, са подели инициатива за облагородяването на населеното място.

 

С общи усилия и помощта на Община Добричка те са почистили градините, двора на училището, боядисали са оградите на учебното заведение и детската градина и са превърнали парка в уютно място за почивка, игра и забавления. В момента се облагородява пространството, което поставя началото на Златна Добруджа, мястото се намира малко преди с. Стожер откъм Варна. Там се издига величествен паметник на девойка с житни класове. Районът ще бъде почистен от храсти и треви, ще бъдат поставени пейки, знамена и соларни лампи.

„Аз съм добруджанец, а един стопанин си личи още от портата, това е нашата порта и затова се ангажирахме да го почистим и да изглежда добре”, разказа пред Добрич Онлайн общинският съветник в Община Добричка Икбал Мариянов, който е жител на с. Стожер. Той апелира отговорните институции да се погрижат за малко позабравените паметници в региона.

Благодарение на Община Добричка и кмета Соня Георгиева са били отпуснати средства за изграждането на нови съоръжения за почивка, спорт и игра на деца в парка на селото. В облагородяването на пространството отново са се включили много доброволци. Боядисани са оградите на училището и детската градина, както и бордюрите на улиците в свежи цветове. „Идеята ми е Добричка община да стане цветна, да не е всичко черно и бяло, самата община да има цветове, защото именно в цветовете има живот”, заяви кметът Илко Митков. Той отправи призив към своите колеги да правят селата си по-цветни и привлекателни, за да могат хората да се зареждат с положителни емоции. Част от дейностите по облагородяването са извършени лично от кмета, а заплатата си той влага в своето село. Илко Митков лично се е заел с почистването на двора на основното училище. С лична техника, той е премахнал голяма част от растителността, открили са се алеите в градината, предстои да бъде посята трева, за да могат децата да почиват в приятна обстановка в междучасията и след часовете.

https://www.dobrichonline.com/novini/60253/dobrovoltsi-oblagorodyavat-selo-stozher

предишна
 • Стожер
  27° C
  ясно небе
 • Победа
  27° C
  ясно небе
 • Карапелит
  27° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  27° C
  ясно небе
 • Ведрина
  27° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре