КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА СОНЯ ГЕОРГИЕВА ОТКРИ УЧЕБНАТА ГОДИНА В С. ХИТОВО

15.09.2020

 15.09.20, 11:38 часа    Преглеждания: 80  Добрич Онлайн  Коментирай

С усмивка на лице шестима първокласници чуха първия училищен звънец и прекрачиха прага на Основното училище „Васил Левски” в с. Хитово. Със стихове и песни и устремени напред учениците от добричкото село посрещнаха първия учебен ден. Тази година в учебното заведение ще учат 53 деца, като шест от тях са първокласници.

„Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почита на българина към знанието и образованието. И тази есен училищните врати се отварят празнично, за да посрещнат малките и големите ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца и внуци”, каза в тържественото си слово директорът на Основното училище в с. Хитово Димка Тодорова.  Тя се обърна към най-малките ученици с думите: „Скъпи първокласници, вие днес прекрачвате прага на училището и поемате по един дълъг път, водещ към знание и наука, към нови хоризонти, към задължения и отговорности. С помощта на вашите учители и родители, вие имате реалната възможност да избирате, да изучавате, да усвоявате, да знаете и да можете”.

Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на община Добричка Соня Георгиева, кметът на с. Алцек Акиф Салим, Неджмедин Назиф – член на Училищното настоятелство.

„Честит първи учебен ден! Честит празник на всички, които носят училището в себе си като спомен, потребност и очакване. Днес е 15 септември, този ден символизира стремежа на българите към духовност и просвещение”. С тези думи се обърна към всички присъстващи кмета на Община Добричка Соня Георгиева.  Тя пожела на учениците всеотдайност и любознателност към трупането на знания, упорит труд и вяра във възможностите, а на учителите да съхранят енергията, надеждата и вдъхновението на своята мисия на просветители.

 

https://www.dobrichonline.com/novini/60695/kmett-na-obshchina-dobrichka-sonya-georgieva-otkri-uchebnata-godina-v-s-khitovo?fbclid=IwAR0NnrV5_wMQy6G8d9ulDdKl48oY71QiYn0ahHgcsTWF6PFakXQbC73uMak

 

 

 

предишна
 • Стожер
  28° C
  облачно
 • Победа
  28° C
  облачно
 • Карапелит
  29° C
  облачно
 • Овчарово
  28° C
  облачно
 • Ведрина
  28° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре