20 ПЪРВОКЛАСНИЦИ ПРЕКРАЧИХА ЗА ПЪРВИ ПЪТ УЧИЛИЩНИЯ ПРАГ В С. КАРАПЕЛИТ

16.09.2020

 15.09.20, 13:19 часа    Преглеждания: 818  Добрич Онлайн  Коментирай

Тази година 223 ученици ще се обучават в Средното училище „Никола Йонков Вапцаров” в с. Карапелит. 20 от тях прекрачиха днес за първи път училищния праг и чуха сладката песен на училищния звънец. С песни, стихове, много усмивки и лека тъга по отминаващото лято учениците от с. Карапелит отбелязаха началото на дългоочакваната за някои учебна година.

„15 септември – денят, в който по традиция се открива учебната година е невписан в календара празник, но е неповторим по своята тържественост. На този ден, когато лъчите на слънцето все още ни напомнят за лятото, ние българите с чувство на гордост повеждаме децата си към родното училище”, каза в приветственото си слово директорът на училището Ивелина Тончева. Тя се обърна към най-малките ученици с думите: „Пожелавам ви незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще вървите заедно по пътя на знанието”.Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на община Добричка Соня Георгиева, кметът на с. Карапелит Георги Петков и Ремзи Кямил – кмет на с. Енево.

„Скъпи ученици, учете, защото знанието ще ви осигури по-добър живот, ще ви осигури право на избор, пожелавам ви всеотдайност към трупането на знания, упорит труд и вяра във възможностите. Скъпи учители, приемете моите искрени пожелания за здраве и воля за нови успехи”, заяви кметът на община Добричка Соня Георгиева.

Тази година училището в с. Карапелит предлага на гимназистите придобиване на първа и втора степен професионална квалификация. Първата степен е работник в хранително-вкусовата промишленост, която се придобива след завършен десети клас. От 3 години обаче учебното заведение е средно и се осъществява план прием за 5-годишен срок на обучение, с който се придобива втора степен на професионална квалификация. Тази година за първи път е бил осъществен и допълнителен план прием, приети са ученици в 11 клас, които се обучават по специалността „Производство на растителни масла”.  Средното училище в Карапелит има установени и добри отношения с „Клас Олио”, където е и главната база за провеждане на обученията. През тази година в училището ще преподават и много млади учители.

Учебната година обаче ще започне малко по-нестандартно, под знака на COVID-19.  Маските ще бъдат задължителни за учениците, когато се движат по коридорите, а за учителите са осигурени шлемове, всички помещения са снабдени с дезинфектанти. Създадени са потоци на движение по коридорите и големите и малките ученици ще влизат през различни входове.

https://www.dobrichonline.com/novini/60696/20-prvoklasnitsi-prekrachikha-za-prvi-pt-uchilishchniya-prag-v-s-karapelit

 

 

 

 

предишна
 • Стожер
  14° C
  предимно облачно
 • Победа
  14° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  13° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  14° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  14° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г.за ГРАЖДАНИ

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за НПО

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за ФИРМИ

Нагоре