В село Стефаново приключиха проекти за обновление на парка и училището

16.09.2020

 By Pro News Dobrich  16.09.2020  35  No Comment

В добричкото село Стефаново приключиха дейностите по два проекта за рехабилитация на парка и училището, съобщи за Про Нюз Добрич кметът Марин Хаджийски. Финансирането е от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Първият проект е спечелен от кметството и е на стойност 10 000 лева, а вторият – от Обединено училище „П.К.Яворов“ и е за 5 000 лева.

„И двата са насочени към учебното заведение и са един вид подарък за първия учебен ден“, посочи Марин Хаджийски. В парка, който се намира пред училището, е изградена алея, поставени са пейки, осветление и нови кошчета за отпадъци. Двора на училището е обновен, монтирани са 12 пейки, кошчета и фитнес уред.

Кметството отново ще кандидатства пред ПУДООС за още средства за обновление на парка. Той е 18 дка и е близо и до пенсионерския клуб и младежкия клуб. Идеята е да се разширят алеите и да се монтира още осветление, за да стане мястото привлекателно за разходки.

В училището в Стефаново учат 72 деца, а вчера 11 първокласници прекрачиха училищния праг за първи път. Директор е Женета Паунова – родом от селото и учила в същото училище.

https://pronewsdobrich.bg/2020/09/16/v-selo-stefanovo-priklyuchiha-proekti-za-obnovlenie-na-parka-i-uchilishteto/

предишна
 • Стожер
  21° C
  предимно облачно
 • Победа
  21° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  21° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  21° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре