В село Стефаново приключиха проекти за обновление на парка и училището

16.09.2020

 By Pro News Dobrich  16.09.2020  35  No Comment

В добричкото село Стефаново приключиха дейностите по два проекта за рехабилитация на парка и училището, съобщи за Про Нюз Добрич кметът Марин Хаджийски. Финансирането е от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Първият проект е спечелен от кметството и е на стойност 10 000 лева, а вторият – от Обединено училище „П.К.Яворов“ и е за 5 000 лева.

„И двата са насочени към учебното заведение и са един вид подарък за първия учебен ден“, посочи Марин Хаджийски. В парка, който се намира пред училището, е изградена алея, поставени са пейки, осветление и нови кошчета за отпадъци. Двора на училището е обновен, монтирани са 12 пейки, кошчета и фитнес уред.

Кметството отново ще кандидатства пред ПУДООС за още средства за обновление на парка. Той е 18 дка и е близо и до пенсионерския клуб и младежкия клуб. Идеята е да се разширят алеите и да се монтира още осветление, за да стане мястото привлекателно за разходки.

В училището в Стефаново учат 72 деца, а вчера 11 първокласници прекрачиха училищния праг за първи път. Директор е Женета Паунова – родом от селото и учила в същото училище.

https://pronewsdobrich.bg/2020/09/16/v-selo-stefanovo-priklyuchiha-proekti-za-obnovlenie-na-parka-i-uchilishteto/

предишна
 • Стожер
  15° C
  предимно облачно
 • Победа
  15° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  15° C
  облачно
 • Овчарово
  15° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  15° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г.за ГРАЖДАНИ

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за НПО

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за ФИРМИ

Нагоре