Допълнителни 160 хиляди лева за Общинската администрация одобриха съветниците на Община Добричка (ВИДЕО)

24.09.2020

 24.09.2020 г. 14:28:10 ч. / Михаил Добромиров

Общинският съвет на Община Добрич одобри предложението да се финансира допълнително делегираната държавна дейност „Общинска администрация“ със собствени приходи по бюджета на Общината, в размер на 160 000 лева.  За целта ще се прехвърлят 10 000 лева от дейности „Резерв за непредвидени и неотложни разходи“ , а от дейности „Разходи за лихви“ ще бъдат пренасочени 150  хиляди лева за дофинансиране на дейност „Общинска администрация“.

В мотивите за докладната се посочва, че от месец март Общината работи в условията на извънредно положение и извънредна епидемична обстановка, от което произтичат поредица от ангажименти за администрацията и за кметовете и кметските наместници, които полагат всекидневно усилия за преодоляване на последиците от COVID-19. Отчитайки увеличението на отговорностите и прекия риск за всички служители в създалата се ситуация, с цел стимулиране на работещите, може да бъде определено допълнително възнаграждение за постигнати резултати, което обаче не е заложено в бюджета за тази година.

При обсъждането на докладната, общинският съветник Дико Иванов предупреди, че все голям проблем ще става дофинансирането на общинската администрация, не само в Община Добричка. Не може общината да отделя 30% от собствените приходи, за да дофинансира общинската администрация, защото всяка година се увеличават ангажиментите, без да се увеличава стандарта за издръжка на администрацията. Той призова този проблем да бъде поставен на вниманието на НСОРБ.

 

Пълен запис на днешното заседание можете гла дледате на Dobrudjatv.net

Виж видеото

http://dobrudjabg.com/novina/dopylnitelni-160-hilqdi-leva-za-obshtinskata-administraciq-odobriha-syvetnicite-na-obshtina-dobrichka-video-/63724

 

 

 

 

предишна
 • Стожер
  22° C
  предимно облачно
 • Победа
  22° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  22° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  22° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре