ЙОРДАН БОЖАНОВ ГОСПОДИНОВ ОТНОВО Е ИЗБРАН ЗА КМЕТ НА СЕЛО ЖИТНИЦА

28.09.2020

 28.09.20, 08:18 часа    Преглеждания: 70  Новини Добрич  Коментирай

Йордан Божанов Господинов, издигнат от ПП „ Земеделски народен съюз, отново е избран за кмет на село Житница, община Добричка. Той е получил 124 действителни гласове. Решението на Общинската избирателна комисия подлежи на обжалване в седемдневен срок от обявяването му по реда на  чл.459, ал.1 от ИК пред Административния съд в Добрич. Кандидатът за кмет на Житница беше само един - Йордан Божанов Господинов.

Припомняме, че селото остана временно без кмет с решение на Общинската избирателна комисия, която прекрати правомощията на Йордан Божанов. Причината беше постъпил сигнал, в който се твърди, че той е вписан като търговец и не е предприел действия по прекратяване на тази дейност. Сигналът, че Йордан Божанов продължава да е управител на търговско дружество, е постъпил на 13 март. Проверката на Общинската избирателна комисия е установила, че той е регистриран като управител и собственик на една фирма и е съдружник в друга. След избора му за кмет той е изпратил уведомление до НАП, че спира търговската си дейност, но не и до общинския съвет и Общинската избирателна комисия.

Севдалина Енчева е избрана за временно изпълняващ длъжността кмет на с. Житница. До полагане на клетва от Йордан Божанов Господинов временно длъжността ще бъде изпълнявана от Севдалина Янкова Енчева.

https://www.dobrichonline.com/novini/60901/yordan-bozhanov-gospodinov-otnovo-e-izbran-za-kmet-na-selo-zhitnitsa

 

предишна
 • Стожер
  21° C
  предимно облачно
 • Победа
  21° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  21° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  21° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре