Йордан Божанов: Вместо тези излишни избори можеше да бъде асфалтирана още една улица в Житница (ВИДЕО)

28.09.2020

 28.09.2020 г. 14:40:13 ч. / ИА Добруджа

Парите, дадени за провеждане на тези излишни избори, можеше да бъдат инвестирани в асфалтирането на още една улица в Житница, заяви за медийна група „Добруджа“ преизбраният за кмет Йордан Божанов. Кандидатът на Земеделски народен съюз бе единственият на проведените вчера избори. Фирмата, заради която бяха прекратени правомощията на Йордан Божанов, вече е заличена. Той отбеляза, че дейността й е била прекратена, след като е станал кмет, но не е знаел, че се изисква и заличаване.

Йордан Божанов благодари на цялото население за доверието и подкрепата към него в деня на вота. Вярвам, че хората са оценили това, което съм направил за селото през първия мандат и в началото на втория, заяви той. Според него реалната избирателна активност е 99%, защото тези с право на глас, които не са гласували вчера, живеят целогодишно в чужбина. Амбициите на Йордан Божанов за следващите 3 години са възстановяване на шадравана в центъра и асфалтиране на още улици. През първия му мандат бе извършен основен ремонт на здравната служба и бе изградена рампа за хора с увреждания към нея. По проект на ПУДООС чешмата в Житница се превърна в едно от най-красивите места не само в селото, но и в цялата община, особено вечер, когато паметникът с лъва, посветен на загиналите войници от селото в Първата световна война, е осветен. Поставени са пейки и беседка, от които хората могат да наблюдават монумента, чешмата и въртящото се колело, задвижвано от водата. Постоянен адрес в селото имат близо 500 човека, но повече от половината от тях работят в Германия. Житница пък са избрали семейства от Англия, Русия и Украйна.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

http://dobrudjabg.com/novina/iordan-bojanov-vmesto-tezi-izlishni-izbori-mojeshe-da-byde-asfaltirana-oshte-edna-ulica-v-jitnica-video-/63840

предишна
 • Стожер
  30° C
  облачно
 • Победа
  30° C
  облачно
 • Карапелит
  31° C
  облачно
 • Овчарово
  30° C
  облачно
 • Ведрина
  30° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре