Читалищата в Добричката община догодина ще съберат самодейците и на обновени сцени

06.01.2021

 Добричка община, 20 декември /Юлияна Христова, БТА/

Новата програма на народните читалища в Добричката община през 2021 година ще събере самодейците и на модернизираните сцени в селата Ловчанци и Черна.С подкрепата на програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България" и в партньорство с община Хършова двете читалища вече са обновени като е монтира съвременна осветителна и озвучителна техника и предстои да бъдат доставени компютри и офис оборудване, съобщават от кметската управа.

Читалищата в Ловчанци и Черна през юни догодина ще бъдат сцени на регионални прегледи на художествената самодейност под наслов "Добруджа - обич моя". Ако бъде отменена епидемичната обстановка, самодейците ще се съберат и на традиционния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" край село Дебрене.

Програмата на културните институции, която Общинският съвет вече утвърди, ще привлече с близо 400 събития на 35 читалищни сцени през следващата година изпълнители и зрители от всички възрасти. Афишът предвижда певци, инструменталисти, танцьорски състави от селата Бранище, Житница, Стефан Караджа да се представят и на фестивални сцени в Чехия, Турция, Украйна, Румъния.

предишна
 • Стожер
  11° C
  предимно ясно
 • Победа
  11° C
  предимно ясно
 • Карапелит
  11° C
  облачно
 • Овчарово
  11° C
  предимно ясно
 • Ведрина
  11° C
  предимно ясно
следваща
#
#
Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г.за ГРАЖДАНИ

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за НПО

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за ФИРМИ

Нагоре