Добричката община ще осигури за Общностния център медиатор, социални работници, медицинска сестра

14.01.2021

 Добричка община, 13 януари /Юлияна Христова, БТА/

За Общностния център в Добричката община, който предоставя услуги на уязвими деца и семейства, ще бъдат осигурени медиатор, медицинска сестра и социални работници, съобщават от кметската управа за набирането на персонала. Кадрите се търсят в рамките на проекта "Равен шанс за всички деца в община Добричка" с подкрепа от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

Общностният център, който е базиран в село Стефаново, очаква медиатор, готов да установява първоначални контакти с родители и деца от високо рискови общности и в селата Воднянци, Хитово, Алцек или в района на Овчарово, Божурово, Ломница. Посредникът трябва да познава местните уязвими групи, културните им особености, традициите и езика, посочват от общината. В центъра ще работят трима социални работници, които ще предоставят услуга за ранна интервенция на уврежданията и ще оказват психологическа подкрепа на млади хора за формиране на родителски умения. Медицинската сестра ще посещава семействата с бебета заедно с педиатър и ще консултира родители на деца между 3-7 години.

Добричката община ще приема документи на кандидатите до 21 януари. Желаещите да заемат позицията "социален работник" ще преминат през тест в областта на социалното законодателство. Другите кандидати ще бъдат интервюирани при спазване на противоепидемичните мерки.

предишна
 • Стожер
  24° C
  предимно облачно
 • Победа
  24° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  23° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  24° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  24° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре