Топъл обяд ще получават три месеца най-уязвимите лица в община Добричка

22.01.2021

 22.01.2021 г. 12:19:54 ч. / Михаил Добромиров

230 лица от населените места в община Добричка ще имат възможност да получават ежедневно топъл обяд от началото на месец февруари в рамките на проекта „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID – 19“ по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане. Предвидената сума за реализирането му е 45 457 лв. Дейностите са своеобразна последователност в подкрепата на най-уязвимите след приключването на инициативата „Целево подпомагане с топъл обяд в община Добричка“ по програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация 2020“, финансирана от националния бюджет за справяне с последиците от възникналата епидемична обстановка от COVID-19. Тя бе реализирана от 14 април до 15 юли 2020 г. През 2020 г. топъл обяд бе осигурен за 260 жители на общината, като услугата за 90 от тях бе финансирана от общинския бюджет и с дарения на кметовете и кметските наместници от община Добричка.

Предоставянето на топъл обяд в рамките на три месеца, което стартира на 1 февруари и ще продължи до 27 април 2021 г., ще се реализира като местна дейност след решение на Общинския съвет. Община Добричка разполага с материална база и оборудване за приготвяне на храната, а и с подходящ капацитет – финансов, административен, технически и организационен. При необходимост приготвената храна може да бъде доставена и до домовете на  потребителите.

Обхватът на целевите групи, които се определят в момента,  предвижда лица без доходи или с финансови възможности под линията на бедност. Топъл обяд ще бъде осигурен и за жители на община Добричка - обект на социално подпомагане, които безспорно се нуждаят от допълнителна подкрепа в условията на епидемичната обстановка.

Източник:Община Добричка

http://dobrudjabg.com/novina/topyl-obqd-shte-poluchavat-tri-meseca-nai-uqzvimite-lica-v-obshtina-dobrichka/66690

предишна
 • Стожер
  22° C
  предимно облачно
 • Победа
  22° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  22° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  22° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре