ТОПЪЛ ОБЯД ЩЕ ПОЛУЧАВАТ НАЙ-УЯЗВИМИТЕ ЛИЦА В ОБЩИНА ДОБРИЧ

22.01.2021

 22.01.21, 12:17 часа    Преглеждания: 72  Лора Пеева  Коментирай

230 лица от населените места в община Добричка ще имат възможност да получават ежедневно топъл обяд. Инициативата започва от началото на месец февруари в рамките на проекта „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID – 19“ по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане. Предвидената сума за реализирането му е 45 457 лв.  Предоставянето на топъл обяд започва на 1 февруари и ще продължи до 27 април. Ще се реализира като местна дейност след решение на Общинския съвет. Община Добричка разполага с материална база и оборудване за приготвяне на храната, а и с подходящ капацитет – финансов, административен, технически и организационен. При необходимост приготвената храна може да бъде доставена и до домовете на  потребителите.  Обхватът на целевите групи, които се определят в момента,  предвижда лица без доходи или с финансови възможности под линията на бедност. Топъл обяд ще бъде осигурен и за жители на община Добричка - обект на социално подпомагане, които безспорно се нуждаят от допълнителна подкрепа в условията на епидемичната обстановка.

Припомняме, че през миналата година отново бе организирана инициатива за подпомагане на най-уязвимите - „Целево подпомагане с топъл обяд в община Добричка“ по програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация 2020“. Тази инициатива бе финансирана от националния бюджет за справяне с последиците от възникналата епидемична обстановка и беше реализирана от 14 април до 15 юли 2020 г.

В посочения период топъл обяд бе осигурен за 260 жители на общината, като услугата за 90 от тях бе финансирана от общинския бюджет и с дарения на кметовете и кметските наместници от община Добричка.

https://www.dobrichonline.com/novini/62718/topl-obyad-shche-poluchavat-nay-uyazvimite-litsa-v-obshchina-dobrich

 

предишна
 • Стожер
  22° C
  предимно облачно
 • Победа
  22° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  22° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  22° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре