Приключи обзавеждането на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в Опанец

26.01.2021

 26.01.2021 г. 10:10:23 ч. / Михаил Добромиров

Успешното реализиране на проекта „Обзавеждане на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция - с.Опанец, и модернизация чрез закупуване на ново кухненско оборудване на Домашен социален патронаж за община Добричка“ отчита Община Добричка. Проектът е съфинансиран от Фонд „Социална закрила“. В рамките на инициативата беше обзаведена сградата в село Опанец, в която се предвижда разкриване на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция (ЦНСТПЛД). Закупени бяха бюра, библиотеки, гардероби, легла, нощни шкафчета, маси, кухненски шкафове.  За да се осигури функционирането на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция, през 2019г. бе извършено преустройство на стара, нефункционираща сграда в двора на Дома за пълнолетни лица с деменция в село Опанец. Реконструкцията бе на стойност 336 109,00 лв., от които 179 986,00 лв., финансирани от Проект  „Красива България“, а 156 123,00 лв. - от бюджета на Община Добричка. Новообзаведената сграда отговаря на съвременните стандарти за предоставяне на новата социална услуга от резидентен тип.

С финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила“ беше модернизиран и кухненският блок на Домашен социален патронаж в селата Владимирово, Смолница и Стожер. Старите и амортизирани работни маси и професионални печки бяха заменени с нови. С подобряването на условията на труд на работещите в Домашен социален патронаж бе повишено и качеството на предоставяните услуги.

Общият бюджет на проекта „Обзавеждане на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция - с. Опанец, и модернизация чрез закупуване на ново кухненско оборудване на Домашен социален патронаж за община Добричка“ е на стойност 39 539,94 лв., от които 31 236,55 лв. са от Фонд „Социална закрила“, а 8 303,39 лв. - от бюджета на Община Добричка.

Източник:Община Добричка

http://dobrudjabg.com/novina/prikliuchi-obzavejdaneto-na-centyra-za-nastanqvane-ot-semeen-tip-za-pylnoletni-lica-s-demenciq-v-opanec/66764

 

предишна
 • Стожер
  22° C
  предимно облачно
 • Победа
  22° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  22° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  22° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре