Публичното обсъждане на проектобюджета на Община Добричка за 2021 г. ще се проведе присъствено

28.01.2021

 27.01.2021 г. 16:26:02 ч. / ИА Добруджа

Публичното обсъждане на проектобюджета на Община Добричка за 2021 година, ще се проведе присъствено, при спазване на всички въведени противоепидемични мерки. Това бе решено на днешното заседание на Общинския съвет. Докладната обаче предизвика доста дебати и бе приета след прегласуване. Кметът Соня Георгиева е предложила два варианта на провеждане на публичното обсъждане – присъствено или неприсъствено - чрез видеоконферентна връзка, като правната комисия в Общинския съвет се е спряла на първия вариант. При първоначалното гласуване обаче, гласувете "за" и "против" бяха 9:9.

Кметът Соня Георгиева заяви пред съветниците, че са гласували предложение на Правната комисия, в което липсва правно основание и има опасност то да бъде върнато от областния управител като незаконосъобразно. Тя уточни, че в правомощията на Общинския съвет е да се произнесе за реда на провеждане на публичното обсъждане. В крайна сметка, след направена почивка и допълнено в решението правно основание, докладната беше подложена на прегласуване и бе подкрепена единодушно от съветниците.

http://dobrudjabg.com/novina/publichnoto-obsyjdane-na-proektobiudjeta-na-obshtina-dobrichka-za-2021-g-shte-se-provede-prisystveno/66822

предишна
 • Стожер
  28° C
  ясно небе
 • Победа
  28° C
  ясно небе
 • Карапелит
  28° C
  ясно небе
 • Овчарово
  28° C
  ясно небе
 • Ведрина
  28° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре