Соня Георгиева: Непроходимата републиканска пътна мрежа бави почистването на пътищата в община Добричка

28.01.2021

 28.01.2021 г. 12:31:58 ч. / Даниела Русева

Една от основните причини, поради която се бави почистването на пътните отсечки в населените места в община Добричка е свързана с републиканската пътна мрежа. Това каза за радио „Добруджа” кметът на Общината Соня Георгиева. „Когато тя не е  проходима, няма как почистващите фирми, с които общината е  сключила договори, да имат достъп до селата, за да почистят в тях общинската пътна мрежа”, коментира тя.

„Вчера снегопочистващите фирми поетапно извършваха дейности, така, както е договорено, но в следобедната част на деня, републиканската пътна мрежа беше затворена в цялата област и ние трябваше да преустановим почистването на общинските пътища”, каза още кметът Соня Георгиева. Тази дейност е възобновена днес сутринта, но достъпът до населените места е ограничен.

Соня Георгиева уточни още, че Общината не може да разчита на земеделска техника от кооперации и арендатори, която да съдейства при почистването на пътищата при усложнена зимна ситуация, защото за целта се провеждат обществени поръчки. „По Закона за обществените поръчки няма как да възлагаме договорени дейности на частни земеделски кооперации и арендатори. Това е недопустимо”, коментира кметът на община Добричка. По думите на кмета на Общината, към обедните часове на деня днес няма бедстващи на територията на общината. 10 населени места са с нарушено електрозахранване, а 8 с нарушено водоподаване. Обстановката е нормална и не се налага обявяване на бедствено положение.

 

http://dobrudjabg.com/novina/sonq-georgieva-neprohodimata-republikanska-pytna-mreja-bavi-pochistvaneto-na-pytishtata-v-obshtina-dobrichka/66846

предишна
 • Стожер
  24° C
  предимно облачно
 • Победа
  24° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  23° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  24° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  24° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре