КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ОБЯВИ БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ

07.01.2017
Кметът на община Добричка инж. Тошко Петков обяви бедствено положение на територията на общината. Заповедта, която влиза в сила от 18.00 часа, е поради следните причини: Падналият обилен снеговалеж и силният вятър; непроходими пътища от общинската пътна мрежа, следствие на снеговнавявания, довели до откъсване на населените места в община Добричка и нарушено електрозахранване и водоснабдяване.
КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ОБЯВИ БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ

Кметът на община Добричка инж. Тошко Петков обяви бедствено положение на територията на общината. Заповедта, която влиза в сила от 18.00 часа, е поради следните причини:
Падналият обилен снеговалеж и силният вятър; непроходими пътища от общинската пътна мрежа, следствие на снеговнавявания, довели до откъсване на населените места в община Добричка и нарушено електрозахранване и водоснабдяване.
Срокът на бедственото положение е 7 дни.
Във връзка с обявеното бедствено положение, се въвежда общинският план за защита при бедствия, в частта му "План за защита при снегонавявания и обледявания".Свикан е и общинският щаб за изпълнение на изпълнение на плана при бедствия.
Във връзка с обявеното бедствено положение се забранява движението на лични и фирмени автомобили по всички пътища на територията на общината, с изключение на автомобилите със специално предназначение.
Кметовете и кметските наместници трябва да подават своевременна и точна информация за обстановката в населените места на отговорниците по райони. При необходимост да настаняват закъсали пътници в общински сгради или частни домове.

ИА-Добруджа

предишна
 • Стожер
  19° C
  ясно небе
 • Победа
  19° C
  ясно небе
 • Карапелит
  18° C
  ясно небе
 • Овчарово
  19° C
  ясно небе
 • Ведрина
  19° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре