Предстоят мерки за енергийна ефективност на 16 обществени сгради в община Добричка

31.03.2021

 31.03.2021 г. 15:05:11 ч. / Михаил Добромиров

През миналата година е завършено обследването на 16 сгради – публична общинска собственост в община Добричка, на които е предвидено извършването на мерки за енергийна ефективност. Това става ясно от отчета на Програмата за енергийна ефективност на Общината за 2020 г, който бе внесен от кмета Соня Георгиева за одобрение днес от Общинския съвет. Това са училището и детската градина в с. Батово, училището в с. Божурово, кметството в с. Бранище, читалищата в с. Житница и с. Владимирово, училището и детската градина в с. Дончево, читалищата и кметствата в с. Козлодуйци, с. Паскалево и с. Смолница, сграда за административно-битови нужди в с. Ломница и административна сграда в Добрич. Общата стойност на предвидените мерки е над 1 млн. лева.

Миналата година в рамките на строителната програма, е извършена топлоизолация и подмяна на дограма на шест сгради от социалната инфраструктура в общината. За подобряване на енергийната ефективност, са подменени с LED 222 лампи от уличното осветление в селата Генерал Колево, Бранище, Добрево, Козлодуйци и Овчарово. Стойността на закупените лампи е 12 390 лева. С цел кандидатстване с проект по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“, е извършено обследване на енергийната ефективност в 10 населени места: Батово, Бенковски, Одърци, Дончево, Карапелит, Ловчанци, Одринци, Паскалево, Стефаново и Стожер. Предвидените мерки са на стойност близо 800 000 лева.

http://dobrudjabg.com/novina/predstoqt-merki-za-energiina-efektivnost-na-16-obshtestveni-sgradi-v-obshtina-dobrichka/68505

 

предишна
 • Стожер
  30° C
  облачно
 • Победа
  30° C
  облачно
 • Карапелит
  31° C
  облачно
 • Овчарово
  30° C
  облачно
 • Ведрина
  30° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре