Кметът на Община Добричка: Не мисля, че Общинският съвет трябва да се превръща в здравна каса (ВИДЕО)

27.04.2021

 27.04.2021 г. 15:03:16 ч. / Михаил Добромиров

По време на днешното заседание на Общинския съвет, кметът на Община Добричка Соня Георгиева възрази срещу докладна записка, касаеща молби за еднократна финансова помощ на жители на Общината.

Георгиева обърна внимание, че съветниците обсъждат докладна, касаеща отпускане на еднократна финансова помощ на жителка, която е внесена по-рано с мотив хирургическа интервенция през ноември 2020 година. Сега молбата внесена с друг мотив - средства за възстановяване и рехабилитация.  По никакъв начин пренебрегвам здравословния проблем, който жената е имала през миналата година, но искам да Ви обърна внимание, че самата молба не отговаря на условията и реда за отпускане на финансова помощ, приети от Добричкия общински съвет. Те са за отпускане на еднократна помощ за лица и семейства за инцидентно задоволяване на възникнали здравни, образователни комунално-битови дейности, посочи кметът. По думите й най-малко 70% от жителите на Общината се нуждаят от рехабилитация. Какво се случва ако всички тези жители започнат да оправят молби до Добричкия  общински съвет за отпускане на еднократна помощ. Не мисля, че Общинският съвет трябва да се превръща в здравна каса и социално подпомагане. В момента сме свидетели на нещо подобно. Силно се надявам всички съветници се запознават с много важните стратегически документи, които трябва да се обсъждат в комисии и на заседания на Общинския съвет, заяви Георгиева, като изрази тревога, че те не вземат активно участие в обсъждането на важни документи като например Програмата за интегрирано развитие на Общината.

Акцентът, който поставяме, е много отдалечен от потребностите и очакванията за развитие на Общината. Помислете си по какъв начин се лобира за отпускане на такива еднократни финансови помощи. Това ли е основата грижа която общинските съветници заявяват за жителите на Общината, попита Георгиева.

По никакъв начин не мога да приема, че се лобира и че аз участвам в схемата на това лобиране. Това заяви в отговор зам.-председателят на Общинския съвет д-р Даниела Йорданова, която води заседанието. Тя уточни, че в молбата пише, че предстои рехабилитация във връзка с възникнал здравословен проблем.

Пълен запис на заседанието можете да гледате ТУК!

Виж видеото

http://dobrudjabg.com/novina/kmetyt-na-obshtina-dobrichka-ne-mislq-che-obshtinskiqt-syvet-trqbva-da-se-prevryshta-v-zdravna-kasa-video-/69201

предишна
 • Стожер
  18° C
  ясно небе
 • Победа
  18° C
  ясно небе
 • Карапелит
  19° C
  ясно небе
 • Овчарово
  18° C
  ясно небе
 • Ведрина
  18° C
  ясно небе
следваща
#
#
Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г.за ГРАЖДАНИ

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за НПО

Проучване за целите на развитието на община Добричка след 2020 г. за ФИРМИ

Нагоре