Спешни мерки за водоснабдяването в село Стожер обсъдиха в Община Добричка

02.06.2021

 02.06.2021 г. 13:23:03 ч. / Михаил Добромиров

Спешни мерки за преодоляване на кризисната ситуация с водоснабдяването в село Стожер, са били набелязани на работна среща в сградата на Община Добричка в понеделник, инициирана от кмета Соня Георгиева. В дискусията се включиха инж.Тодор Гикински – председател на Борда на директорите на ВиК – Добрич, инж. Тони Житарски – представител на „Хидрострой“ АД, председателят на Добричкия общински съвет д-р Ердинч Хаджиев, кметът на село Стожер Илко Митков, служители в общинската администрация, общински съветници.

Представителят на „Хидрострой“ АД – фирмата, ангажирана с ремонта на водопроводната система в село Стожер през 2018 г., инж. Житарски заяви, че започва проверка за изправността на разпределителните кранове на територията на селото. Предстои анализ на схемата на водоподаване – ще се извърши вътрешна проверка на територията на селото за това кой абонат как ползва водата, каква е консумацията, какви количества вода се подават и какви се инкасират.

6 литра в секунда е количеството на подаваната питейна вода, заяви многократно инж. Гикински, който бе категоричен, че  проблемът се е обострил едва през последните 20 дни. Предстои анализ и на водоизточниците в непосредствена близост до село Стожер – ще се изяснява както собствеността им, така и собствеността на територията, на която се намират.

В дългосрочен план се обмисля вариант за изграждане на алтернативно трасе за водоснабдяване от сондаж край с. Дебрене. Предвижда се дължината му да бъде около 6.5 км. Постигнато бе споразумение ръководството на водното дружество в Добрич да представи в писмен вид в Община Добричка параметрите за изграждането на алтернативен водопровод от Дебрене до Стожер, както и количествено-стойностна сметка. Бе декларирано съгласие и при необходимост от финансиране за изграждането на алтернативен водопровод като трайно решение на проблемите в Стожер в Добричкия общински съвет да се внесе предложение за актуализиране на бюджета.

Снимка:dobrudjabg.com

Източник:Община Добричка

http://dobrudjabg.com/novina/speshni-merki-za-vodosnabdqvaneto-v-selo-stojer-obsydiha-v-obshtina-dobrichka/70078

предишна
 • Стожер
  20° C
  предимно облачно
 • Победа
  20° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  20° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  20° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  20° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре