КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА СОНЯ ГЕОРГИЕВА ОТКРИ УЧЕБНАТА ГОДИНА В С. ПОБЕДА

16.09.2021

 15.09.21, 12:23 часа    Преглеждания: 827  Калояна Донева  Коментирай

С усмивка на лице тринадесет първокласници чуха първия училищен звънец и прекрачиха прага на Обединеното училище "Добри Войников"в с. Победа.

Със стихове, песни и забавни скечове, свързани с училищния живот, устремени напред учениците от добричкото село посрещнаха първия учебен ден. Тази година в учебното заведение ще учат 144 деца, като 13 от тях са първокласници.

Директорът на ОбУ „Добри Войников” в с. Победа - Галина Тошкова, пожела на всички деца една здрава, присъствена и успешна учебна година.

Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на община Добричка Соня Георгиева, кметът на с. Победа Галин Иванов, кметове и читалищни секретари от селата Царевец, Плачидол, Методиево, Котленци, Паскалево, Полк. Свещарово, Полк. Минково и Ген. Колево.

„Щастлива съм, че заедно можем да споделим емоциите на първия учебен ден, убедена съм, че този ден е особено съкровено усещане за всеки от нас. Едва ли в този ден възрастта има значение, защото на 15 септември всеки се завръща мислено в светлите спомени за детството си в първото си училище, първата класна стая, към спомена за първата си учителка. Към тези трепети, съхранили чистотата на детството” – каза в тържественото си слово кметът на община Добричка Соня Георгиева. Тя пожела на всички учители здраве, сила на духа и воля за нови успехи, а на учениците – успешна учебна година, която да ги обогати с нови знания и приятелства.

След като чуха първия училищен звънец за тази учебна година, всички ученици се насочиха смело към класните си стаи, за да се видят с приятелите и любимите учители.

По-плахи бяха първокласниците, които с леко притеснение, но пък с огромно желание влязоха в класната си стая. Те бяха посрещнати с питка и мед.

https://www.dobrichonline.com/novini/65796/kmett-na-obshchina-dobrichka-sonya-georgieva-otkri-uchebnata-godina-v-s-pobeda?fbclid=IwAR34sYYhKMuGhpuRSMt7DkW1PTzbRcifLTCP9PksJrWWgNz_nJPhiJFMT5s

предишна
 • Стожер
  24° C
  предимно облачно
 • Победа
  24° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  22° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  24° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  24° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре