МРРБ ще съдейства за реализирането на два проекта в община Добричка

02.11.2021

By Pro News Dobrich  30.10.2021  933  No Comment

Министерството на регионалното развитие и благоустройството да съдейства за реализирането на два проекта на територията на община Добричка пое ангажимент министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с кмета на общината Соня Георгиева.

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за осигуряване на водоснабдяване на с. Стожер и изпълнението на основен водопровод по републиканския път, който свързва Добрич с курорта „Албена“.

Община Добричка има изготвен проект за подмяна на водопровод за селото още от 2017 г., който е необходимо да бъде преразгледан. След актуализиране на документацията в съответствие с изискванията на съвременните норми и осигуряване на финансиране може да стартира реализирането на проекта, което ще осигури на с. Стожер постоянно водоснабдяване и няма да се налага преминаване на воден режим, както се е случвало през последните години. В момента проектът се разглежда от Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, след което предстои да бъде разгледан и от експерти в МРРБ.

За да се рехабилитира републиканския път, Агенция „Пътна инфраструктура“ изисква да бъде подменен централният водопровод, който минава през три населени места в общината – Бранище, Славеево и Батово. Ако не бъде осигурено финансиране до края на тази година, проектът, чиято стойност е около 500 000 лв., ще бъде заложен в бюджета за 2022 г.

В разговора участваха още заместник-министър Валентин Граматиков, Атанас Паскалев – съветник на министър Комитова, и експерти от МРРБ.

https://pronewsdobrich.bg/2021/10/30/mrrb-shte-sadeystva-za-realiziraneto-na-dva-proekta-v-obshtina-dobrichka/?fbclid=IwAR0VVn6yTTwwyfidQOBFofjf4Ao-AbKNsNumkAkztAl2zTaMTrXjHtjq_0s

предишна
 • Стожер
  13° C
  предимно облачно
 • Победа
  13° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  13° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  13° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  13° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре