МРРБ ще съдейства за реализирането на два проекта в Община Добричка

02.11.2021

София, 29 октомври /Николай Танев, БТА/

Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ да съдейства за реализирането на два проекта на територията на община Добричка пое ангажимент министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с кмета на общината Соня Георгиева. Това съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за осигуряване на водоснабдяване на село Стожер и изпълнението на основен водопровод по републиканския път, който свързва Добрич с курорта "Албена".

Община Добричка има изготвен проект за подмяна на водопровод за селото още от 2017 г., който е необходимо да бъде преразгледан. След актуализиране на документацията в съответствие с изискванията на съвременните норми и осигуряване на финансиране може да стартира реализирането на проекта, което ще осигури на селото постоянно водоснабдяване и няма да се налага преминаване на воден режим, както се е случвало през последните години. В момента проектът се разглежда от Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, след което предстои да бъде разгледан и от експерти в МРРБ.

За да се рехабилитира републиканският път, Агенция "Пътна инфраструктура" изисква да бъде подменен централният водопровод, който минава през три населени места в общината - Бранище, Славеево и Батово. Ако не бъде осигурено финансиране до края на тази година, проектът, чиято стойност е около 500 000 лв., ще бъде заложен в бюджета за 2022 г.

 

предишна
 • Стожер
  13° C
  предимно облачно
 • Победа
  13° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  13° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  13° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  13° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре